Minek küzdeni? A tehetetlenség csapdájában..

Minek küzdeni? A tehetetlenség csapdájában..

1 | 219 Hívások

Minek küzdeni? A tehetetlenség csapdájában…

Ahogyan egyre idősebb életkorba lépünk, egyre inkább úgy érezhetjük, hogy nincsen már miért vagy kiért küzdenünk, senkinek sem vagyunk már fontosak.

 

Hiszen, úgymond, mi már megettük a kenyerünk javát, nekünk már a B oldal forog. Esetleg felneveltünk néhány gyermeket is, akik már kirepültek, de lehet az is, hogy túl vagyunk egy, vagy akár több párkapcsolaton vagy házasságon, megözvegyültünk, vagy rosszul sikerült házasságból kellett kilépnünk. Egyedül maradtunk és a csalódás, a magány lett a társunk.

A mindennapokban ekkor pedig könnyen eluralkodhat rajtunk a tehetetlenség érzete, könnyedén úgy gondolhatjuk, hogy a mi életünknek már nincsen célja.

 

Sajnos, a depresszió nem válogat az életkorban. Bár tévhit az, hogy idős korban lenne túlnyomó többségben jellemző, hiszen éppen annyira érintheti az aktív, dolgozó korosztályt, illetve sajnos, már a fiatalok sem képeznek kivételt a depresszió által veszélyeztetett korosztályból.

Mégis, el kell mondanunk azt, hogy a társtalanság, a magány, illetve esetlegesen a bezártság, valamint az egészségügyi problémák sajnos, igencsak a depresszió malmára hajtják a vizet.

Nagyon fontos ezért is, hogy találjunk valamilyen életcélt magunknak.

Mindenképpen érdemes belekezdeni legalább egy új hobbi tevékenységbe vagy pedig a régóta szeretett hobbinknak ismét hódolni.

Társaságot pedig találhatunk akár a szomszédságban vagy a nyugdíjas klubban is, de természetesen az 50plusz Klub jóvoltából is van lehetőségünk arra, hogy kapcsolatba lépjünk kortársainkkal és színvonalas, tartalmas beszélgetéseket ejtsünk meg.

Semmiképpen sem érdemes a magány szürke ködébe burkolódznunk akkor sem, hogyha esetleg bármilyen egészségügyi probléma miatt otthonunkba kényszerülünk, és a négy fal közé vagyunk bezárva. Ma már az online, digitális világban nem szabad, hogy mindez akadályt jelentsen és bezárjon bennünket lelkileg is!

Ránk már nem is süt többé a Nap?

Nekünk csak a szomorúság jut osztályrészül?

Ez kizárt!

Az élet öröme, a boldogság mindenkié!

 

Ugyanannyira szép és tartalmas lehet az élet akkor is, hogyha érettebb korba léptünk.

Csak persze lehet, hogy ennek megtalálásához új tevékenységeket kell keresnünk.

Szóval, akkor is fontos tenni magunkért és nem beleesni a magányba és a szürkeségbe, hogyha esetleg úgy érezzük, hogy már eljárt felettük az idő. Hiszen ez koránt sincs így!

 

Ugyanaz a Nap süt ugyanis az idősebbekre is, mint a fiatalabbakra!

Ha pedig az életünknek értelme, célja van, akkor könnyebb lesz minden reggel felkelni és feladatot találni magunknak.

Könnyen azt is gondolhatnánk, hogy nem lehet már célja és értelme akkor az életünknek, hogyha nincsen társunk.

Pedig, ez sem igaz!

Akkor is találhatunk számos hasznos, fontos, kikapcsoló, pihentető tevékenységet, hogyha éppen a társkeresés fázisában vagyunk.

Az pedig mindenképpen elmondható, hogy bárki találhat magának társat még a legszebb aranykorban is. Nem érdemes tehát csüggedni, mert az online társkeresés minden korosztály számára elérhető.

Ne feledje, hogy nem csak társkeresésre használhatja az 50plusz Klub felületeit, hanem a fórumainkon, chat ablakainkon, a cikkeinkhez való hozzászólásokon keresztül is kinyílhat a világ, ahol barátokra, társaságra, hasonló érdeklődési körű ismerősökre találhat!

 

Semmiképpen sem kell tehát magányosnak lennie, egyszerűen nyissa meg az oldalunkat és engedje, hogy barátaival egymásra találhassanak!

 

 

Fotó: Adobe_Stock/Zamurov

 

 

 

Szerkeszt., 26.11.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.