A Titok, ami felfedi az Univerzum Nagy Titkát

A Titok, ami felfedi az Univerzum Nagy Titkát

2 | 1569 Hívások

A Titok című film, ami felfedi az Univerzum Nagy Titkát

 

A titok, azaz The Secret 2006-ban, ausztrál-amerikai koprodukcióban készült filmalkotás, melyből könyv is készült, sőt ezeket továbbiak is követték.A film és a könyv is világsikert aratott a világ számos nyelvén, így magyar fordításban is megjelent. A titok nyitja a vonzás törvényén alapul, miszerint, ha pozitívan állunk a dolgainkhoz, akkor azok előbb-utóbb bekövetkeznek. Ha viszont negatívan éljük a mindennapjainkat, akkor folyamatosan a rossz dolgok lesznek jelen az életünkben.

 

Mi a vonzás törvényének lényege?

Az alapgondolat nem újkeletű, a hinduizmusból ered. Az ezotériában azt vallják, hogy minden gondolatunk rezgéseket bocsát ki, amelyek a hozzájuk hasonlókat vonzzák magukhoz. Ez alapján a vonzás törvényének alaptézise: minden gondolat valósággá válik. A vonzás törvénye szerint a gondolatunknak teremtő ereje van, tehát amit gondolunk az meg fog valósulni. Gondolkozhatunk tudatosan és tudat alatt is.A vonzás törvényének modern követői a kvantumfizikára vezetik vissza a rendszer működését, tehát úgy gondolják, hogy a gondolatunk olyan, mint egy mágnes, tehát a gondolataink magukhoz vonzzák a hasonló gondolatokat.

Ezt úgy kell érteni, hogy nem minden esetben valósul meg százszázalékosan az elképzelésünk, hiszen a realitások talaján kell maradnunk. Például hiába képzeljük azt, hogy a Marson sétálunk, ha nincsenek meg a feltételeink hozzá. Ebben az esetben nagy valószínűséggel egy planetáriumban fogjuk a kapcsolt élményt megszerezni, hiszen az Univerzum sem mindenható, be kell érnünk kívánságaink földi másával.

 

Melyek A titok alaptézisei?

Akadnak olyanok, akik negatívan nyilvánítanak véleményt A titokról, mert nem teljesültek be a vágyaik, amelyek után vágyakoztak. Annak érdekében, hogy a negatív élménynek minél kisebb legyen a kockázata, figyelembe kell vennünk néhány alapvető dolgot a vonzás törvényével kapcsolatban.- Pontosan tudnunk kell, hogy mire vágyunk, hogy mit szeretnénk kérni az Univerzumtól.- Nem szabad bizonytalankodnunk az adott vágyunkkal kapcsolatban, mert a negatív energiák visszafogják a teremtő erőt.- Pozitívan kell gondolkoznunk az adott vágyunkról, úgy kell a gondolatainkat elrendezni, mintha már teljesült volna, s ennek köszönhetően hálát is kell éreznünk érte az Univerzumnak.- Nyitottnak kell lennünk azokra a dolgokra, amit kapunk. Az Univerzum a számunkra megfelelő dolgokat fogja behozni az életünkbe.- Semmiképpen nem a negatív dolgokra szabad koncentrálnunk, ugyanis azok újabb és újabb negatív töltetű történéseket fognak az életünkbe behozni.- Arra mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy a tudatalattink nem tud különbséget tenni a valóság és az álmaink között, ezért kell úgy éreznünk, mint már mienk lenne az általunk vágyott dolog.

 

Hogyan érthetjük meg jobban a vonzás törvényét?

Bár sem a film, sem a könyv nem ad pontos magyarázatot a vonzás törvényének működési rendszerére, de szerencsére a szerzőnek Rhonda Byrne-nak A Varázslat, illetve az egyik társszerzőnek, Joe Vitale-nak a Vonzás faktor című kötetében hasznos segítséget találhatunk az energiát sugárzó gondolatok begyakorlásához, illetve a pozitív dolgok bevonzásához.

 

 

Fotó: atitokfilm-felfedes.hu_.jpg

 

Emma, 05.12.2019