Az erotikus érintés – az intimitás és szexualitás fokozására

Az erotikus érintés – az intimitás és szexualitás fokozására

1 | 253 Hívások

Az erotikus érintés – az intimitás és szexualitás fokozására

Fiatal korban még könnyen nagyon heves érzések kerítenek hatalmukba bennünket, akár csak egy nézéstől vagy érintéstől is. A kamaszok között szinte minden érintés erotikus érintésnek számít. Nem is gondolkodunk, ha találkozunk valakivel, aki az átlagtól szimpatikusabb nekünk. Személytől függ, de könnyen szerelembe esünk, vagy annak vélt érzések ragadnak magukkal.

 

Az idő múlásával, azonban érettebben gondolkodunk, nemcsak a kor miatt, hanem a sok tapasztalat is óvatosságra int bennünket minden téren. Már nem ugrunk bele egy kapcsolatba csak úgy ripsz-ropsz. Figyelembe vesszük a sok tényezőt és azok következményeit. 50 év fölött általában már van családunk, gyerekeink és azok társai, esetleg már unokák is. Ha magunkra maradunk, de nem szeretnénk egyedül leélni a további életünket, akkor jól tesszük, ha nyitunk a környezetünk felé és megpróbálunk új társat találni.

 

50 év fölött viszont nem feltétlenül a lángoló szerelmet keressük, de ez nem jelenti azt, hogy az intimitásról is lemondunk. Lehet, hogy nem buliban vagy a liftben ér bennünket az intim pillanat, de a megfelelő partnerrel, a megfelelő környezetben igenis szükségünk lehet a szexualitásra és intimitásra. Ebben a korban már nem biztos, hogy elég egy csábos pillantás a tűz lobbanásához, de egy erotikus érintés a szexualitás fokozására már megfelelőbb lépés.

 

Mindenki vágyik arra, hogy gyengéden szeressék. Erre a legkifejezőbb eszköz egy ölelés, egy gyengéd érintés, simogatás. Meghitt beszélgetés közben, egy-egy erotikus érintés jó felvezető az intimitás eléréséhez. Fiatal korban sem olyan könnyű az első lépés, de később esetleg szégyenlősebben állunk a dologhoz. Azt gondoljuk esetleg, hogy ez már nem való nekünk. De miért is ne lenne való? Ha a párunkkal ez természetes volt, de már nem tehetjük meg, egy új partnerrel miért ne lehetne ez újra természetes?

 

Amíg élünk addig szükségünk van az intimitásra, a bensőséges viszonyra egy olyan partnerrel, akivel jól érezzük magunkat, akivel fel tudunk oldódni, akiben megbízhatunk. De ha olyan partnerre találunk ebben a korban is, akivel közös megegyezés alapján csak a szex lesz a kapcsolatunk alapja, miért ne lehetne ezt is bevállalni? Fiataloknak lehet? Nekünk már nem? Ilyenkor is szükség lehet némi segítségre a cél eléréséhez. Az előjáték kötelező eleme ilyenkor is az erotikától fűtött mozdulat.

 

Egy könnyed simítás a partnerünk hátán, egy hajcirógatás, egy könnyed csók, felkorbácsolhatja az érzelmeket, és a megfelelő hangulatba kerülhetünk. Rákészülhetünk a randevúra egy szépen tálalt vacsorával, még ha nem feltétlen gyertyafényes az a vacsora. Gyertyák nélkül is lehet romantikus a randevú. De az sem baj, ha csak spontán jövünk intim hangulatba, minden előkészület nélkül. Ne ijedjünk meg az ilyen érzésektől, hanem inkább lazuljunk el és élvezzük az intimitás minden pillanatát. Ez jó érzés és jár nekünk. Ne taszítsuk el magunktól!

 

Járjunk társaságba, ismerkedjünk, és ne szaladjunk el, ha ismét utolér bennünket a szerelem, a szexuális vágy. Viszonozzuk a kapott intim pillanatokat mi is. Ne féljünk az erotikus érintésektől se, mert ezek izzítják fel a parazsat a megfelelő hőfokra.

 

 

Fotó: © YakobchukOlena/fotolia.com

 

 

 

Szerkeszt., 12.03.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.