Mutassa meg a „kedvencem” funkcióval, hogy valaki szimpatikus Önnek!

Mutassa meg a „kedvencem” funkcióval, hogy valaki szimpatikus Önnek!

3 | 372 Hívások

Mutassa meg a „kedvencem” funkcióval, hogy valaki szimpatikus Önnek!

Az internet világában gyakran nehéz eligazodni és a közösségi oldalakon elkerülhetetlen viták sem könnyítik meg az ember életét. De bármennyire is hihetetlen, a “kedvelem” funkcióval olykor szinte varázsolni lehet!

 

Gyakran fantáziál az ember arról, hogy ha kifogná az aranyhalat, akkor vajon mi lenne az a három kívánság, ami a megfelelő választás a boldogsághoz. A kívánságok a régi korokban gyakran tartalmazták a békét, az egészséget, vagy épp a szerelmet, míg ma már többnyire mindenkinél a pénz az első kívánság. A pénzzel saját boldogságunkat akarjuk megváltani, csakhogy ahhoz elsősorban nem a pénz, hanem a társ szükséges. Az érzések, amelyek ösztönösek és már akkor is jelen voltak, amikor a pénz még nem létezett.

 

Az igazság az, hogy az életben mindenki mindenben az érzelmeket keresi, ezért maradjunk egy ilyen típusú kívánságnál, mondjuk a “szerelemnél”. Menjünk el képzeletben egy diszkóba!

 

Aranyhal a diszkóban

 

Képzeljük el, hogy az 50plusz oldal egy diszkóklub. Középen forog a diszkógömb, aminek fénye hol egyik, hol másik ember szemében tükröződik. A látvány és az élmény bármennyire is szép, mi nem ezt a csillogást keressük a másik emberben, hanem valódi érzéseket. Ehhez meg kell szólítani a másik embert. A valóságban ez mindenki számára nagyon nehéz, de a világhálóban épp ez a jó: megkönnyíti az ismerkedést. Az interneten van, hogy egy gombot is elég megnyomni ahhoz, hogy valaki felfigyeljen ránk, míg a diszkóban ennél sokkal többet kell tenni ahhoz, hogy észrevegyenek.

 

Rengeteg csinos ember közül válogathatunk, a színes diszkófényekben mindenki sokkal szebbnek tűnik, mint amilyen valójában. A másik ember megszólításához hallani kell a másik hangját, tudni kell táncolni és minden olyan gyorsan történik, főleg, ha meghívják az embert egy italra.

Míg a képzeletbeli diszkóban egy boldog, mámoros éjszakáról fantáziálunk, a valóságban csupán egy cikk olvasása történik, amiben arra próbálják felkelteni a figyelmünket, hogy az interneten sokkal tudatosabban lehet ismerkedni.

 

A „kedvencnek jelölöm” könyvjelző szimbólum mint pozitív energiaforrás, érzelmeket juttat egyik embertől a másik felé. Habár ez még közel sem vonzalom, mégis valamiféle izgalmas szimpátiáról árulkodik. Mindegy, hogy milyen weboldalon, vagy közösségi oldalon járunk, ha kizárólag a nekünk tetsző profilokra reagálunk, akkor a világ egy egészen új arcát ismerhetjük meg!

 

A “kedvelem” funkció előbb-utóbb kölcsönössé válik és egyre csak nő a társkereső oldalra feltöltött fotónkon, vagy hozzászólásainkon a lájkok és kedvencek száma. Ha valakivel kölcsönös a netes szimpátia (mondhatnánk úgy is, hogy többször is maradtunk már vele józanok a képzeletbeli diszkóban,) az internetnek hála, fel tudjuk vele venni a kapcsolatot!

 

A házibuli c. filmben sokunknak ma is könnyeket csal a szemébe az a pillanat, amikor a főszereplő Vic fülére felkerül a fejhallgató és megszólalnak Richard Sanderson: Reality c. slágerének első dallamai. Az internet lehetővé teszi számunka, hogy a fejhallgató a mi fülünkre kerüljön, ám ezúttal ugyanolyan álmodozóként, mégis sokkal tapasztaltabban lépjünk kapcsolatba partnerünkkel.

 

Amikor kifogtuk az aranyhalat, elégedjünk meg egyetlen kívánsággal, ami máris teljesült, hiszen ismét bátran hallgathatunk a szívünkre!

Szerkeszt., 30.09.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.