A legjobb augusztusi programok 2018

A legjobb augusztusi programok 2018

1 | 691 Hívások

Kis hazánkban minden évszakban könnyen lehet találni egyéni és csoportos programokat is. A nyári időszak pedig igazi fesztiválszezonnak mondható. Ez alól természetesen a nyár utolsó hónapja, az augusztus sem kivétel. A hagyományos augusztus 20-i tűzijátékon kívül számos színes programmal találkozhatunk országszerte.

 

Ha nem akar túl messzire menni a fővárostól, akkor megfelelő lehetőségnek ígérkezik az augusztus 10-től 20-ig tartó Királyi Napok Székesfehérváron.

Az ott lakók az év legszebb és legizgalmasabb kulturális program-kavalkádként definiálják ezt a rendezvénysorozatot, mely az államalapítás és Szent István király ünnepe köré szerveződik. Visszatérő eseménye a rendezvénysorozatnak a Nemzetközi Néptánc Fesztivál, augusztus 11. és 15. között tekinthetik meg az érdeklődők a néptánc csoportok bemutatóját, többek között mexikói, jordán, indiai és baskír táncosokat is lehet majd látni.Természetesen nemcsak táncosokkal találkozhatunk, hanem megtekinthetjük a koronázási ünnepi játékokat, de gyönyörködhetünk az óriásbábokban és az architekturális épületvetítésben, vagy a Fény utcában is.

 

Ha inkább a kulináris élvezetek jelentenek nagyobb örömöt, akkor érdemes ellátogatni Kistarcsára a Kakasfőző Fesztiválra, ahol a versenyző csapatok által kakasból készített ételeket lehet megkóstolni, kulturális körítéssel megspékelve.

 

Augusztus elején hasonló gasztro fesztivál a Törökszentmiklóson megrendezésre kerülő Töröki Szárnyas Fesztivál, ami a helyi baromfiételekre specializálódott. Ezt a rendezvényt régi baromfifeldolgozó üzem, a BARNEVÁL emlékére rendezik meg évről évre.

 

Abban az esetben, ha inkább édesszájúak vagyunk, akkor a legjobb úti cél a szerencsi Csokoládé Fesztivál lehet augusztus 24. és 26. között.

 

Ha a teátrumok vonzanak bennünket, akkor pedig irány Nyíregyháza. Ugyanis ott kerül megrendezésre már 17. alkalommal a Vidor Fesztivál. A színházban az év legjobb komédiái várják az érdeklődőket, míg a város több pontján hazai és nemzetközi sztárok szabadtéri koncertjei, bábelőadások, élőszobrok, mutatványosok, karikaturisták, artisták szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

 

A nyárbúcsúztató időszak egyik legnagyobb idegenforgalmi programja a Bor és Kenyér Ünnepe, a nyári szezon legnagyobb családi fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-i ünnepség köré szerveződik. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Balaton partján.

 

Ha a Villányi-hegyvidékre vágyik, akkor ott is találhat kiváló programot, mégpedig a Katlanban. Hat kis falucska összefogásával már 11. alkalommal kerül megrendezésre az Ördögkatlan Fesztivál, ahol színházi és táncelőadásokra, mindenféle műfajú zenei koncertekre, családi és irodalmi programokra, filmvetítésekre, kiállításokra, kézműves vásárokra, esélyegyenlőségi programokra számíthatnak a július 31. és augusztus 4. között idelátogatók.Természetesen, ha nem egész napos programot keres, akkor érdemes dunai vagy balatoni hajókiránduláson részt venni, augusztusban ezek is borkóstolókkal egészülnek ki.

 

Fotó: hegyalja.info/programs/193/ix-csokolade-fesztival

Szerkeszt., 26.07.2018

L.emma
0 | 26.07.2018, 20:29

Ha már a legeknél járunk, a sor elejére kívánkozik a minden év augusztus 20-án megrendezett debreceni Virágkarnevál is. A városon végigvonuló gyönyörű virágkocsik, kiváló táncosok, gólyalábasok, zászlódobálók, zenekarok felvonulása és esti gálája, a fergeteges karneváli hangulat - szerintem- mindenkinek emlékezetes marad. Persze hatalmas tömeggel,kisebb-nagyobb tülekedéssel, esetenként némi káosszal... :)

( Sajnos,képet nem enged beilleszteni. )