Tökéletes elfoglaltság koronavírus és a karantén idején

Tökéletes elfoglaltság koronavírus és a karantén idején

0 | 463 Hívások

Tökéletes elfoglaltság koronavírus és a karantén idején

Sajnos a vízcsapból is a koronavírusról szóló hírek folynak, mert a világjárványt mindenkinek komolyan kell vennie! Talán mostanra mindannyiunk számára egyértelművé vált a kesztyű és a szájmaszk használatának fontossága és az is tudatosult bennünk, hogy nem szabad kimozdulni otthonról, csak a legszükségesebb esetben. De mivel múlathatjuk az időt odahaza, a várhatóan hosszan elhúzódó önkéntes karantén és kijárási korlátozások ideje alatt?

 

A tudás hatalom: kovácsoljunk előnyt a karantén időből

 

Tanulni sosem késő! Az interneten rengeteg olvasnivaló található. Az állandó rossz hírek és a politika helyett keressünk valami hasznosat, ami hosszú időre leköti a figyelmünket! A net segítségével rengeteg online tanfolyamon lehet részt venni úgy, hogy ki sem kell mozdulni a lakásból. Tanuljunk meg önvédelmi fogásokat, vagy tanuljunk horgolni, táncolni, valamilyen új sütit sütni! Válasszunk direkt olyan időtöltést, amire máskor nem volt időnk, mert hosszú időt vesz igénybe. Ilyen pl. az angol tanulás, a weboldal készítés, stb.

A tempót magunk diktáljuk és két lecke között pihenésképpen tovább húzhatjuk az időt egy-egy sorozat megnézésével is. Most mindenre van idő, ezt ki kell használni!

 

Apropó család…

 

Eljött az idő, hogy végre időt áldozzunk az online kapcsolattartáshoz szükséges felületek és alkalmazások tanulmányozására! Ebben a család is biztosan segít, de a világhálón is temérdek információ található a lehetőségekről. Amikre érdemes rákeresni: Messenger, Skype, Hangout, WhatsApp, Discord.

Keressük fel virtuálisan a távolabbi rokonainkat, régi osztálytársainkat! Az ilyesmire mindig az volt a kifogás, hogy nincs rá idő. Ennél megfelelőbb alkalom soha nem lesz rá! Ma már aligha akad ember, aki ne lenne fent legalább egy közösségi oldalon! Az ilyen kapcsolatokból bármi kialakulhat!

A YouTube videó megosztó oldalra nyilvánosan is megoszthatók videók, így szélesebb körben is megmutathatjuk a tehetségünket, vagy beszélgethetünk a világ bármely pontján élő sorstársainkkal. Egyszerű regisztrációval csak nézőként is érdemes kipróbálni, mert számtalan hasznos megoldás és praktika található itt a különböző hétköznapi problémáinkra. Ilyen többek között a fatüzelés, a spórolás, vagy épp a receptek.

 

Papírképek és digitális képek rendszerezése

 

Egy olyan helyzetben, mint ez a világjárvány, hamar ránk törhet a magány, a bezártság érzése. Ezt pozitív gondolatokkal tudjuk ellensúlyozni. A régi fényképek nézegetésével csupa pozitív energiát szabadítunk magunkra, de vigyázat! Az album utolsó lapjával nem érhet véget ez az energiahullám! Miután kellőképpen “felkorbácsoltuk” a fantáziánkat, gondolatainkat formáljuk kreatív ötletekké! Régóta rendetlen a fiók, amiben a fotók vannak? Ez a legjobb alkalom arra, hogy rendszerezzük őket, vagy kedvenc fényképeinknek csinos képkeretet készítsünk házilag.

A fentebb említett weboldal készítési ismereteinket fordíthatjuk pl. egy családi weboldal elkészítésére is, ahová családi fényképeket töltünk fel különböző lábjegyzetekkel. Ha a dolog jól sül el, a weboldal szerkesztésébe később a család többi tagja is beszállhat! Egy ilyen weboldal elkészítésével szakembert is meg lehet bízni!

Ne felejtsen el néha szünetet tartani az internetes böngészés között és mindig korlátozza minimálisra a rossz hírek olvasását!

 

 

Fotó: stock.adobe.com/Tatjana_Gladskih

 

 

 

Szerkeszt., 02.04.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.