A kor csak egy szám: A legszebb 50 feletti nők..

A kor csak egy szám: A legszebb 50 feletti nők..

4 | 732 Hívások

A kor csak egy szám: A legszebb 50 feletti nők…

 

Sokan elmondhatjuk magunkról, hogy még a múlt évezredben születtünk. Ez mégsem jelenti azt, hogy őskövületek lennénk, és hogy ne állna előttünk semmi más, csak a nyugdíj és a sír. Olyannyira nem, hogy még az elmúlt második évezred sem kínált annyi lehetőséget, örömöt és célt a középkorú nőknek, mint napjaink. Hozunk néhány példát, hogy megmutassuk, aki elmúlt ötven, annak sem kell hervadó, magába forduló, lendületét vesztett embernek lennie.

 

Francia természetesség

Ki ne emlékezne a Házibuli című film szépséges kamaszlányát alakító Sophie Marceau-ra? A színésznő a tinikorból és a tiniszerepekből kinőve is megőrizte természetes szépségét, kedvességét. Szabó Magdát olvas, rajong az állatokért, filmszerepeket vállal és rendezőként is kipróbálta magát. Mindeközben nem siratja az elmúlt fiatalságot és nem rejtegeti a vidám szarkalábakat a szeme körül.

 

A tüzes mexikói

Salma Hayek színházban, mozifilmekben, televízióban egyaránt sikeres színésznő, többek között a Desperado, a Dogma és Az utolsó gyémántrablás szereplője. Sokatmondó, hogy éppen egy olyan filmért jelölték Oscar- és Golden Globe-díjra is, amiben Frida Kahlot, a nem éppen szépségéről híres festőművésznőt játszotta.

 

Oscar-díjas Ausztráliából

Ki gondolná, hogy Cate Blanchett, aki olyan színészekkel játszott együtt, mint Glenn Close, Billy Bob Thornton, George Clooney vagy Judi Dench, szintén betöltötte már az ötvenet? Királynői megjelenése igazolja, hogy a szépség titka nem a fiatalságban rejlik. Félszáz éve ellenére is gyönyörű, emellett tehetséges és sikeres asszony.

 

Szép ötvenes itthon

Nem kell a világ túlsó oldalán keresgélnünk, ha szép nőket szeretnénk látni. Nemcsak színésznő, de a Radnóti színház igazgatója is egyben Kováts Adél, aki az ötödik X-en túl vállalta ezt a feladatot, bizonyítva, hogy az élet nem szükségszerűen válik lefelé vezető úttá a második "felvonásban". Arisztokratikus külsejével, vakító kék szemével ma is hódító.

 

Még egy tízes

Az eddig felsorolt hölgyek mind túl vannak az ötvenen, ám a hatvanon még innen. Pedig ott sem érkezik el a világvége, láthatunk jó példákat itthon és külföldön is. A dögös Sharon Stone vagy a harmóniát sugárzó Andie MacDowell mellett sem kell szégyenkeznie a gödröcskés arcú Piros Ildikónak, de Szirtes Ági vagy Básti Juli is a szép asszonyok közé tartozik az életkora ellenére, sőt, azzal együtt.

 

Hetvenkedve

Még mindig nincs vége, folytathatjuk a sort a hetvenet vagy akár a nyolcvanat betöltött hölgyekkel. Nyár óta a mindig elegáns Meryl Streep is ebbe a körbe tartozik. Jane Fonda hozta el nekünk az aerobicot és bizonyára még ma is űzi, hiszen fantasztikus formában van. Minden idők egyik legszebb színésznője pedig Sophia Loren, aki nyolcvanöt évesen is élettel teli.

Mi a titkuk? Bizonyára van benne bőrápolás, testmozgás, egészséges étkezés is, de mindezeken túl a világlátás, az örömök felismerésének képessége, az új célok kitűzése és az emberi kapcsolatok megőrzése, újak kialakítása őrizte meg őket szépnek. Csupa olyan dolog, amivel mi is rendelkezhetünk, amiért tenni is tudunk. Ne várjuk hát megadással az öregkort, őrizzük, építsük, szépítsük önmagunkat és egymást! Az élet szép és mi is szépek lehetünk, legyünk bár túl életünk első ötven (hatvan, hetven) évén.

 

 

Fotó: Fiala de Gábor/noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2019/01/17/

Szerkeszt., 21.11.2019

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.