Otthoni munkavégzés? – Home Office tippek

Otthoni munkavégzés?  – Home Office tippek

1 | 1668 Hívások

Sokan kerülnek akár kényszerűségből, akár saját elhatározásból is Home Office-ba, azaz otthoni munkavégzésbe. Elsőre ez kicsit ijesztő lehet, illetve az első hetek, az első időszak mindenki számára kicsit kaotikus lehet. Nehéz lehet megszokni az időbeosztást, nehéz lehet az, hogy nincs kihez szólni, nincsenek meg a megszokott szünetek, a kávészünet, az ebédszünet, illetve nehéz lehet felállni kimozdulni.

 

Lássuk tehát, hogy szokhatjuk meg hamarabb az otthoni munkavégzést?

Legyen meg a napirend! 

Nagyon fontos, hogy megtanuljuk a megfelelő időbeosztást, legyen egy rutin vagy napirend! Lehetőleg olyan vagy ahhoz közeli, amit már megszoktunk a munkahelyen. Ragaszkodjunk az ebédszünethez, kávészünethez vagy bármilyen adott időponthoz, amihez korábban hozzászoktunk. Persze az is lehet, hogy egy idő után olyannyira belerázódunk, hogy nem lesz szükségünk ezekre az időpontokra, hiszen könnyebb lehet végezni a munkával a saját otthonunkban, ideális munkakörülmények között.

 

Szakítsunk időt a hobbira és a családra! 

Ha otthon vagyunk, akkor nehéz lehet felállni a székből és azt mondani, hogy na most lejárt a munkaidő, elég a munkából. Semmiképpen sem szabad elhanyagolni a családunkkal, barátainkkal, szabadidővel, sporttal kapcsolatos időtöltést. Hogyha minden nap eljártunk például konditerembe, akkor abban az időpontban álljunk fel és menjünk el sétálni vagy tegyük meg azt, amire jelenleg lehetőségünk van!

 

Törődjünk a párkapcsolatunkkal! 

Annyira belefeledkezhetünk a munkába, hogy elfelejthetünk a párunkra időt szakítani vagy pedig, hogyha nincsen még párunk, akkor a társkeresést hanyagolhatjuk el. Törődjünk mindenképpen a párunkkal, töltsünk időt az intimitással és ne hanyagoljuk el az erotikát, az érintéseket, a szexuális életet, hiszen ezek segítenek feltölteni bennünket, jobb lesz az életkedvünk és akár a munka motivációnk is megnőhet!

 

Keressünk társaságot!

Az otthoni munkavégzésben vagy a Home Officeban az egyik legnagyobb nehézség az a legtöbb esetben, hogy egyszerűen nincs kihez szólni és meg kell küzdenünk a magánnyal, a társaság hiányával. Ma azonban kiváló lehetőség az internet! Az 50plusz Klub csodálatos lehetőséget kínál nemcsak a társkeresésre, hanem arra is, hogy egyszerűen csak társaságot, barátot találjunk és ne teljenek olyan magányosan az otthoni munkavégzés pillanatai. Bátran szóljunk hozzá a cikkekhez, kövessük a fórumokat és folytassunk vidám eszmecseréket ne csak a csak a társként kiszemelt egyénekkel, hanem akár barátokkal, hasonló érdeklődésű emberekkel is!

 

Töltsünk időt a szabadban! 

A home office kiváló lehetőség arra, hogy végre elkezdjük a kerti munkákat, a kertészkedést vagy bármilyen olyan tevékenységet, amit a szabadban, a saját udvarunkon vagy akár az erkélyen terveztünk elvégezni. Ha nincsen erre lehetőségünk, akkor is kimozdulhatunk, sétálhatunk, kiülhetünk időnként a parkba. A lényeg az, hogy szívjunk egy kis friss levegőt, hiszen ez rendkívül jó hatással van az egészségünkre, a kimozdulás pedig csökkenti a depresszió és a magány előfordulásának valószínűségét!

 

Ne hagyjuk tehát, hogy a Home Office, az otthoni munkavégzés és a bezártság a magányhoz és a szomorúsághoz vezessen! Keressünk társaságot, társakat és barátokat és ne hanyagoljuk el a társkeresés fontosságát sem! Az 50plusz Klub segítségével 50 felett is találhatunk társat és a legszebb kor az aranykor is telhet boldogan!

 

 

Fotó: Pixabay/James DeMers

 

Szerkeszt., 10.03.2021