Alacsony költségvetésű vakáció..

Alacsony költségvetésű vakáció..

0 | 1457 Hívások

Alacsony költségvetésű vakáció: tippek és trükkök az olcsóbb utazáshoz

Itt a nyár, mindenki szeretne otthonról kimozdulni, kicsit kikapcsolódni, s mindezt anélkül, hogy adósságba verné magát. Van, aki a hagyományos utazási irodás dolgokban hisz, de van olyan is, aki saját maga szervezi meg az utazását. Mindkettőben lényeg, hogy ne járjunk rosszul anyagilag.

 

Lássunk néhány praktikát, hogyan úszhatjuk meg olcsóbban a nyaralásunkat!

1. Úgy foglaljuk a repülőjegyünket, hogy az úti célunkon töltött időbe beleessen egy szombat, mert akkor nem "business class" áron számolják a repülőjegyünket.

2. Ha időben tudjuk, hogy mikor és hová szeretnénk utazni, akkor érdemes elővételben megvásárolni a jegyünket. Minél korábban tesszük ezt, annál jutányosabb áron juthatunk hozzá a jegyünkhöz.

3. Az előzőnek pont az ellenkezője a "last minute" utazás, amikor az indulás előtt akár órákkal döntünk arról, hogy elutazunk. Ilyenkor a légitársaságok próbálják az összes helyjegyet eladni, ezért óriási kedvezményekre van esélyünk.

4. Ha nem ragaszkodunk a repüléshez, akkor akár busszal vagy vonattal is eljuthatunk számos úti célhoz. Az idei év újdonsága például, hogy a MÁV közvetlen járatokat indít az Adriára, így átszállás nélkül juthatunk le egészen a tengerpartig.

5. Ha nem szeretjük a tömeget, akkor pedig még mindig választhatjuk az egyéni utazást saját autóval.

6. Az elmúlt évek újdonsága az utazási tombola, melynél egy nagyon kedvezményes összeg befizetése után egy csokornyi mediterrán helyszín közül nyerhetünk egy utat.

7. Ha szállást keresünk, arra nagyon jó szálláskereső oldalak jöttek létre az elmúlt években. Ezek általában számos kedvezményt felsorakoztatnak, hogy minél kedvezményesebben juthassunk nyaralási lehetőséghez.

8. Ha nem utazási irodán keresztül szeretnénk utazni, akkor például megspórolhatjuk az iroda közvetítői díját.

9. Érdemes a családdal, barátokkal kooperálni, ugyanis gyakran csoportos kedvezményekkel olcsóbb lehet az utazás vagy a szállás is.

10. Azt is érdemes átgondolnunk, hogy mennyire szeretnénk a komfortzónánkból kilépni. Például, ha bevállaljuk, hogy ne közvetlenül a tengerparton legyen a szállásunk, hanem hajlandóak vagyunk sétálni egy kicsit, akkor szálláshoz is olcsóbban juthatunk, ugyanis a távolabbi szállások kevésbé keresettek, így olcsóbbak is.

11. Ha nagyobb társaságban megyünk, akkor bérelhetünk apartmant vagy bungalót is, ami szintén olcsóbb lesz, mint a többcsillagos szállodai szoba.

12. A szálloda helyett privát szállásadók szolgáltatásait is igénybe vehetjük, így szintén jobban fogunk járni.

13. Ha pedig végképp spórolni akarunk a szálláson, akkor hosszútávon érdemes beleinvesztálni egy lakóautóba, de bérelhetünk is egyet. Ebben az esetben abszolút nem kell, hogy főjön a fejünk a szállás miatt.

14. A bevállalósabbak pedig akár kempingezni is elmehetnek.

15. Ha lentebb adunk az „all inclusive” igényünkből és bevállaljuk, a félpanziót vagy a „csak reggelis” szolgáltatást vagy épp az önellátást, akkor az étkezéseken is sokat tudunk nyerni, ráadásul sokkal nagyobb lesz a mozgásterünk, hogy megismerhessük a helyi gasztrokultúrát.

 

Örülnénk ha Önök is egy pár tippet megosztanának..

 

Szerkeszt., 04.07.2019