Top 10 európai nyári úti cél

Top 10 európai nyári úti cél

1 | 1536 Hívások

Nem minden úti cél felel meg minden korosztály számára: míg a fiatalabb csoportok és a kisgyerekes családok inkább a mozgalmasabb, eseménydúsabb helyszíneket keresik fel, addig egy bizonyos életkor fölött inkább a kényelmesebb, lassúbb tempójú úti célok felelnek meg.

Az alábbiakban 10 olyan helyszínt mutatunk be, melyek minden középkorú és azon túli turistát elvarázsolnak, és bizton állíthatjuk, hogy amennyiben ezek valamelyikére látogatnak el, élményekkel gazdagodva, kipihenten térhetnek haza. A művészetek szerelmesei vagy a hosszú sétákat kedvelők is megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő helyszínt az alábbi összeállításunkban.

 

Szigetek, városok a tízes listán

A tízedik helyet Ciprus, ez a csodás sziget tudhatja magáénak. A több mint 10.000 éves történelemmel büszkélkedő sziget a hangulatos kávézókkal, a homokos strandokkal mindenkit elcsábít. Akik az utazást szeretnék összekötni egy kis gasztronómiai kirándulással is, azok számára Ciprus a legmegfelelőbb hely, hisz itt még a legkisebb éttermekben is istenien főznek.

Kilencedik helyre Barcelona került, mely leginkább építészeti remekeiről, kiváló múzeumairól híres. Akik ide látogatnak, pompás épületekben gyönyörködhetnek, a múzeumok pedig még a legforróbb nyári napon is kellemes felüdülést jelenthetnek. Barcelonát ajánlatos gyalogszerrel felfedezni, mert ily módon olyan kis aranyos házakat, hangulatos utcákat láthatunk, amit egy turistabuszon ülve nem.

Az olasz Riviéra is felkerült listánkra, mégpedig a nyolcadik helyre. Bár a csodás táj, a különleges ételek, valamint a tenger közelsége sokakat ámulatba ejt, mégis a sok esetben lüktető városok, a nyüzsgő tömeg sokak számára kevésbé vonzó. Azonban ha autót bérelünk, és azzal fedezzük fel a környéket, biztosak lehetünk benne, hogy olyasmiket is láthatunk, amit a legtöbb turistakönyv nem említ.

Moszkváról többeknek a rettenetes hideg jut eszébe, azonban nyáron nagyon kellemes, főleg azok számára, akik nem igénylik a 30 fok fölötti hőmérsékletet. Az orosz főváros igazi világvárossá nőtte ki magát. Minden nagy márka megtalálható itt, de a Vörös téren található csodálatos épületek, illetve a Lenin-mauzóleum megtekintése is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A hetedik helyezés legfőképp a barátságos embereknek tudható be, valamint annak, hogy nyáron is kellemes klímával várja a turistákat ez a gyönyörű város.

 

Mesés tájak, ámulatba ejtő helyszínek

A hatodik helyre talán a nem annyira ismert, de csodás lengyel kirándulóhely jutott, a Mazuri tóvidék. A férfiak számára itt a horgászat lehet a legjobb kikapcsolódás. Ha túl nagy a meleg, a környéken található erdőkben tett séta hűsítheti le a kirándulókat. A környéken csodaszép panziók várják azokat, akik a kényelmes elszállásolásra teszik a voksukat.

Az ötödik helyre egy olyan országot sorolunk, amelynél szebb nem sok akad Európában. Ez nem más, mind Izland. A mesés tájak, a gleccserek és gejzírek mindenkit ámulatba ejtenek. Ha ebben a csodás országban járunk, a vízesések meglátogatása biztos fölvenne több napot is, ezért érdemes előre alaposan eltervezni az útvonalat, hisz könnyedén elveszhetünk a rengeteg látnivaló között. A legnagyobb városba, Reykjavikba feltétlenül látogassunk el, hisz egyedi hangulattal, mesébe illő panorámával vár minden utazót.

A top 10-ből nem hiányozhat Franciaország legszebb tája, vagyis a Cote d’Azur, illetve Marseille. A gyönyörű kastélyok, a csodás kikötő mind olyan látványt nyújtanak, mintha csak egy meséből vágták volna ki őket. A marseille-i kastély udvarán sétálgatva óhatatlanul az egykori időkbe röpülhetünk a képzelet szárnyán, mikor a hatalmas estélyek, a csodaszép ruhák, valamint a lovagias férfiak uralták e csodás tájat.

 

A dobogósok

A képzeletbeli dobogó harmadik helyezettje Horvátország. Az elmúlt időszakban egyre többen kedvelték meg ezt a csodás országot, ami nem meglepő, hisz a kedves embereknek, a kifejezetten előnyös áraknak, valamint a lenyűgöző tájnak köszönhetően az egyik legszebb úti célok egyike. A hangulatos városok, valamint a természet rejtett kincsei minden évszakban kiváló választás, de nyáron mutatják meg igazi arcukat.

Az ezüstérmet Ausztria kapta, itt nyáron is jó pihenni. A télen hófödte hegycsúcsok nyáron a zöld minden árnyalatában pompáznak. A hegyi kis patakok felüdülést adhatnak, a természet szerelmesei pedig a végtelenségbe nyúló turistaútvonalak egyikén indulhatnak el. A kis menedékházak nyáron is nyitva állnak.

A legjobb helyezést Róma kapta. A Vatikán valamint a kultúra megannyi formája minden ízlést ki tud elégíteni. A Vatikánt meglátogatni sokak számára örök álom, épp ezért lett Róma és vele együtt a Vatikán a legjobb hely, ahova nyáron utazni lehet. A mesés épületek, a kultúra megannyi szelete mind itt találkozik.

 

Foto: © jokerpro - Fotolia.com

Szerkeszt., 24.07.2014

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.