Az El Camino kihívásai

Az El Camino kihívásai

4 | 1521 Hívások

Az El Camino kihívásai – tippek és trükkök, hogy valóban életre szóló élmény lehessen

 

Az El Camino fantasztikus lehetőség arra, hogy próbára tegyük önmagukat, ha tetszik, újra önmagunkra találjunk. Új, nagyon kedves, lelkes, elszánt, motivált, embereket ismerhetünk meg, építő jellegű kapcsolatokra tehetünk szert. Rengeteg, de semmiképpen sem túl sok, életkedvet, lendületet, önbizalmat szerezhetünk. Rátalálhatunk további életünk céljára, találkozhatunk a Teremtőnkkel, közvetve mindenképpen.  Érdemes tehát belevágni és elindulni, ha valaki kedvet és motivációt érez hozzá, hiszen veszíteni igazából nincs mit, nyerni viszont annál több mindent lehet vele. Minden életkorban lehetséges új tapasztalatokat szerezni, új kapcsolatokat építeni.

 

Lássuk, mit tehetünk meg annak érdekében, hogy a zarándokutunk 50 feletti életkorban is egy életre szóló élmény lehessen:

 

Ne pakoljuk túl magunkat! A hátizsákunkba minimális mennyiségű ruha kerüljön, hiszen azokat úgyis ki fogjuk majd mosni, ahogyan mindenki más is! Felesleges az egész gardróbszekrényünket a hátunkon cipelni, hiszen egyrészt nem divatbemutatóra jöttünk, másrészt így sokkal tovább fogjuk bírni a túrát! A ruhák és a cipők kiválasztásánál semmiképpen sem a divat és a hiúságunk legyen az első szempont! Sokkal fontosabb, hogy nagyon kényelmesek, strapabíróak, könnyűek, variálhatóak és könnyen tisztíthatóak legyenek az öltözködésünk elemei! Vigyünk magunkkal erős biztosítótűket is, ezekkel tudjuk majd a kimosott, de még meg nem száradt ruhadarabokat a hátizsákunkra akasztani!

 

Pihenjünk! Amennyit csak lehet, pihenjünk a zarándokút előtt, hiszen hatalmas megterhelésnek leszünk kitéve fizikailag, lelkileg és szellemileg is. Mindezt jobban fogjuk bírni, ha előtte napokig, vagy akár hetekig is többet alszunk, nyugodtabb életmódot élünk, sokat pihenünk.  Ha nehezen viseljük a tömeget és a zsúfoltságot, érdemes ezekben a napokban kerülni az ilyen helyzeteket, helyette inkább sokat olvasni, pihenni a kedvenc fotelunkban, arra úgy sem lesz még jó sokáig lehetőségünk.

 

Tankoljunk fel élelmiszerrel, étrendkiegészítő készítményekkel! Ha vannak olyan gyógyszerek, vitaminok, vagy étrendkiegészítő készítmények, melyeket rendszeresen szedünk, ne felejtsük el ezekből viszont akár az egész zarándokút alatt kitartó mennyiséget magunkkal vinni! Az út alatt ugyanis nagyon nehéz lesz ezeket beszerezni, nehogy emiatt kelljen idő előtt feladni a túrát, vagy esetleg nehogy kárt szenvedjen az egészségünk!

 

Készüljünk fel a kultúrsokkra! A leginkább konkrét változás – amit tényleg a saját bőrünkön is érzünk – az eltérő étkezési szokásokban lehet. Érdemes vinni könnyű, de magas energiatartalmú ételeket, például kisebb konzerveket vagy energiaszeleteket arra az esetre, ha sehogy sem tudunk megbarátkozni az ennivalókkal!

 

Sokféle taktika létezik még a felkészülésre és a kitartásra. Amit mi még igazán megszívlelendőnek tartunk, az az, hogy ne görcsöljünk rá az El Caminora! Hiszen az sem baj, ha csak egy részét sikerül teljesíteni, bármilyen kis rész is legyen az! A lényeg, hogy legyünk lelkesek és motiváltak, hiszen nincs mit vesztenünk! Bármennyit is teszünk meg a túrából, biztosan rengeteg új élménnyel leszünk gazdagabbak, és szebbnek, jobbnak, kerekebbnek fogjuk látni a világot!

 

 

Fotó: @Fotolia.de - traveldia

Szerkeszt., 12.10.2017