Szórakozás és ismerkedés hazai vagy külföldi fesztiválokon

Szórakozás és ismerkedés hazai vagy külföldi fesztiválokon

8 | 3353 Hívások

Ha régóta élünk egyedül, hajlamosak vagyunk bezárkózni. Nem járunk el sehova, csak a munkánknak élünk - vagy nyugdíjasként már az sem ad elfoglaltságot -, nem szórakozunk, nem ismerkedünk. Társaságra, párra vágyunk, de ha nem hagyjuk el az otthonunkat, kevés esély van rá, hogy rátalálunk, hiszen a négy fal között biztosan nem fogunk találkozni senkivel. Tehát a megoldás: mozduljunk ki! Tévhit, hogy ötven vagy akár hatvan felett már nem köthet az ember új, életre szóló ismeretségeket.

 

Teremtsünk alkalmat a találkozásra!

Meghatározó kor ez mindenki számára. Ha vannak gyerekek, mostanra kirepültek; és gyakran úgy hozza a sors, hogy a párunk sem él már velünk. Ilyenkor az ember gyakran üresnek érzi az életét; úgy gondolja, nem vár már rá semmi új. Pedig az új barátokra vagy párra találás nem korfüggő, és amiatt sem kell aggódnunk, hogy a huszonéves korosztállyal kellene felvennünk a versenyt, hiszen a hozzánk illő pár vagy leendő barát is valószínűleg a mi korosztályunkban keresgél. Mindössze annyit kell tennünk, hogy alkalmat teremtünk arra, hogy találkozhassunk vele.

 

Rengeteg program idősebbeknek is

Számtalan idősebbeknek szóló programot találunk, akár a fővárosban, akár vidéken élünk. Bátran vágjunk neki egyedül is; manapság már egyáltalán nincs abban semmi furcsa vagy megdöbbentő, ha valaki egyedül ül be moziba, megy el színházba, múzeumba, koncertre, étterembe, illetve akár egy gasztronómiai vagy zenei fesztiválra.

 

Számtalan fesztivál közül válogathatunk

Érdemes egy olyan fesztiválra elutaznunk, amelynek a témája kifejezetten érdekes a számunkra, hiszen, ha ott találkozunk valakivel, garantáltan lesz beszédtémánk, illetve az is biztos, hogy egyezik majd az érdeklődési körünk; ez pedig remek kiindulópont, akár barátságról, akár párkapcsolatról van szó. Rengeteg fesztivált rendeznek egész évben szerte az országban, illetve külföldön is. Igaz, hogy a nyári zenei fesztiválokról hallani a legtöbbet, és ezek inkább a tízen-huszonéveseket célozzák meg, de ezeken kívül is számtalan lehetőségünk van, elég végigböngésznünk a programlehetőségeket.

 

A gasztronómia szerelmeseinek

Ha csak nem vagyunk vegetáriánusok, érdemes ellátogatnunk például az októberi Békéscsabai Kolbászfesztiválra, ahol számtalan hagyományos és különleges kolbászt kóstolhatunk végig. Ha inkább a finom italokat kedveljük, budapestiként a Budavári Borfesztivál jó választás lehet; ezt szeptemberben rendezik meg. Ha hajlandóak vagyunk távolabbra utazni, az Etyeki Pikniken, illetve a többi borvidéken rendezett boros programokon szintén kóstolgathatunk és barátkozhatunk. Ha férfiként nemcsak szeretjük, hanem ismerjük is a borokat, bátran kápráztassuk el az újonnan megismert hölgyeket tudásunkkal; ez jó alap lehet egy beszélgetéshez. Nőként pedig hagyjuk magunkat lenyűgözni!

 

Utazzunk külföldre!

Ha nem bor-, hanem inkább sörkedvelők vagyunk, és egy külföldi útba sem félünk egyedül belevágni, irány a müncheni Oktoberfest! A világ leghíresebb sörfesztiválját évente mintegy hatmillióan látogatják. A programot idén szeptember 21. és október 6. között rendezik meg. Az sem kizárt, hogy kinti magyarokkal is összefutunk ott, hiszen a statisztikák szerint mintegy százhúszezer honfitársunk él Németországban. Biztos közülük is sokan ellátogatnak az Oktoberfestre, és örülni fognak neki, ha magyarországi magyarokkal beszélgethetnek.

 

A nyitottság a kulcs

Bármelyik programot választjuk is, a lényeg, hogy lelkesen és új élményekre nyitottan induljunk útnak. Az elvárásunk mindössze annyi legyen, hogy jól érezzük magunkat, de ezt tartsuk is be; ne hagyjuk, hogy bármi elrontsa a kedvünket! Egy vidám, jó kedélyű ember vonzó partner bárki számára; így biztosak lehetünk benne, hogy szívesen szóba elegyednek majd velünk, és akár életre szóló barátságokat is köthetünk egy-egy utazásunk alkalmával. A barátságból pedig bármi kialakulhat ...

 

Foto: © W. Heiber Fotostudio - Fotolia.com

Szerkeszt., 26.09.2013